Sortides i postes de Sol

 

Les noves investigacions basades en càlculs matemàtics constaten com el context que ha dissenyat la catedral de Santa Maria d’Urgell, està format per  un patrimoni natural basat en les sortides i postes de Sol per l’orografia de les muntanyes que envolten el territori de La Seu d’Urgell, en els moments claus dels Solsticis i els Equinoccis.

La Catedral que avui dia contemplem, promoguda pel bisbe Ot, un home que va saber veure les necessitats del territori, fou dissenyada per algú que tenia profunds coneixements d’astronomia.

Las nuevas investigaciones basadas en cálculos matemáticos constatan como el contexto que ha diseñado la Catedral de Santa Maria d’Urgell, está formado por  un patrimonio natural basado en las salidas y puestas de Sol por la orografía de las montañas que rodean el territorio de La Seu d’Urgell, en los momentos claves de los Solsticios y los Equinoccios.

La Catedral que hoy en día contemplamos, promovida por el bisbe Ot, un hombre que supo ver las necesidades del territorio, fue diseñada por alguien que tenía profundos conocimientos de astronomía.

 

2.Posta del Solstici d´estiu

1.Sortida del Solstici d´estiu

 

3.Sortida equinoccis

4.Posta Equinoccis

 

 

 

 

 

5.Sortida del Solstici d´hivern

6.Posta del Solstici d´hivern