Conferències

 

-Vázquez, Joan (maig 2009): Congrés de Gnomònica Palma de Mallorca 2009. Conferència sobre la construcció d’una Meridiana Solar local des de S’Esperó (Menorca) a Cabo Touriñán (La Coruña). Reconeixement del jurat del congrés, per la construcció de la Meridiana Solar local.

-Vázquez, Joan (maig 2010): El Roc de les Hores. El rellotge de Sol més antic del món. Conferència portada a terme a la seu de la Societat Catalana de Gnomònica, Barcelona.

-Vázquez, Joan (gener 2011): El Roc de les Hores. El rellotge de Sol més antic del món. Conferència portada a terme al Centre Excursionista de Farners, Girona.

-Vázquez, Joan (maig 2012): El rellotge del Roc de les Hores d’Oliana. Conferència portada a terme a la Sala d’actes de l’Ajuntament a proposta de l’Associació de les Dones d’Oliana.

-Vázquez, Joan; Vázquez, Antonio (13/5/2015): Un cel terrenal, ciència i religió al segle XII. Conferència portada a terme a la seu de la Societat Catalana de Gnomònica, Barcelona.

-Vázquez, Joan; Vázquez, Antonio (16/05/2015): Un cel terrenal. Ciència i religió al segle XII. Estudi gnomònic de la catedral de Santa Maria d’Urgell. Conferència portada a terme a  l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, La Seu d’Urgell https://www.alturgell.cat/noticies/la-catedral-de-la-seu-durgell-des-de-la-perspectiva-de-la-gnomonica

-Vázquez, Joan (Octubre 2015): Un Cel terrenal. Ciència i religió al segle XII. Conferència portada a terme per a l’Agrupació Astronòmica de La Seu d’Urgell, AASU.

-Vázquez Fernández, Joan; Vázquez Fernández, Antonio; Rodríguez Peralta, Susanna (19/12/2015): Les enigmàtiques pautes de construcció de les catedrals romàniques de Barcelona i de La Seu d’Urgell. Conferència portada a terme a la sala de la Mercè de l’Arquebisbat Barcelona.

-Vázquez, Joan (20/12/2015): Observació del Solstici d’hivern des de la Catedral. La Seu d’Urgell. Conferència portada a terme a l’Espai Ermengol en el marc dels actes d’hivern: El món màgic de les muntanyes.

-Vázquez, Joan; Vázquez, Antonio (9/04/2016): Catedral Santa Maria d’Urgell. Estudi arquitectònic i astronòmic. Conferència portada a terme a la Sala de la Immaculada, organitzada per la Parròquia de Sant Ot, La Seu d’Urgell. (Full Dominical Diòcesi d’Urgell del 27/03/2016, Any XLIV nº13. Parròquia de Sant Ot, secció Activitats/Conferència: Estudi astronòmic i arquitectònic de la Catedral d’Urgell. Dissabte 9 d’abril a càrrec del Sr. Joan Vázquez i el Sr. Antoni Vázquez, a les 18 h.,  a la Sala de la Immaculada (Monges).

-Vázquez, Joan (18/05/2016): Procés constructiu en base a les sortides i postes de sol per les muntanyes del territori de La Seu d’Urgell. Conferència portada a terme a la seu de la Societat Catalana de Gnomònica, Barcelona.

-Vázquez, Joan; Vázquez, Antonio (10/09/2016): Interpretació astronòmica de l’origen del frontis de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Conferència  portada a terme a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, La Seu d’Urgell https://www.alturgell.cat/noticies/conferencia-sobre-la-interpretacio-astronomica-de-lorigen-del-frontis-de-la-catedral-de-la-

-Vázquez, Joan (5/12/2016): Interpretació astronòmica de l’origen del frontis de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Conferència  portada a terme al Bisbat d’Urgell.

 

 

 

 

 

 

 

Presentació de Joan Vázquez al Bisbat d´Urgell