Conferències

 

-Vázquez, Joan (maig 2009): Congrés de Gnomònica Palma de Mallorca 2009. Conferència sobre la construcció d’una Meridiana Solar local des de S’Esperó (Menorca) a Cabo Touriñán (La Coruña). Reconeixement del jurat del congrés, per la construcció de la Meridiana Solar local.

-Vázquez, Joan (maig 2010): El Roc de les Hores. El rellotge de Sol més antic del món. Conferència portada a terme a la seu de la Societat Catalana de Gnomònica, Barcelona.

-Vázquez, Joan (gener 2011): El Roc de les Hores. El rellotge de Sol més antic del món. Conferència portada a terme al Centre Excursionista de Farners, Girona.

-Vázquez, Joan (maig 2012): El rellotge del Roc de les Hores d’Oliana. Conferència portada a terme a la Sala d’actes de l’Ajuntament a proposta de l’Associació de les Dones d’Oliana.

-Vázquez, Joan; Vázquez, Antonio (13/5/2015): Un cel terrenal, ciència i religió al segle XII. Conferència portada a terme a la seu de la Societat Catalana de Gnomònica, Barcelona.

-Vázquez, Joan; Vázquez, Antonio (16/05/2015): Un cel terrenal. Ciència i religió al segle XII. Estudi gnomònic de la catedral de Santa Maria d’Urgell. Conferència portada a terme a  l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, La Seu d’Urgell https://www.alturgell.cat/noticies/la-catedral-de-la-seu-durgell-des-de-la-perspectiva-de-la-gnomonica

-Vázquez, Joan (Octubre 2015): Un Cel terrenal. Ciència i religió al segle XII. Conferència portada a terme per a l’Agrupació Astronòmica de La Seu d’Urgell, AASU.

-Vázquez Fernández, Joan; Vázquez Fernández, Antonio; Rodríguez Peralta, Susanna (19/12/2015): Les enigmàtiques pautes de construcció de les catedrals romàniques de Barcelona i de La Seu d’Urgell. Conferència portada a terme a la sala de la Mercè de l’Arquebisbat Barcelona.

-Vázquez, Joan (20/12/2015): Observació del Solstici d’hivern des de la Catedral. La Seu d’Urgell. Conferència portada a terme a l’Espai Ermengol en el marc dels actes d’hivern: El món màgic de les muntanyes.

-Vázquez, Joan; Vázquez, Antonio (9/04/2016): Catedral Santa Maria d’Urgell. Estudi arquitectònic i astronòmic. Conferència portada a terme a la Sala de la Immaculada, organitzada per la Parròquia de Sant Ot, La Seu d’Urgell. (Full Dominical Diòcesi d’Urgell del 27/03/2016, Any XLIV nº13. Parròquia de Sant Ot, secció Activitats/Conferència: Estudi astronòmic i arquitectònic de la Catedral d’Urgell. Dissabte 9 d’abril a càrrec del Sr. Joan Vázquez i el Sr. Antoni Vázquez, a les 18 h.,  a la Sala de la Immaculada (Monges).

-Vázquez, Joan (18/05/2016): Procés constructiu en base a les sortides i postes de sol per les muntanyes del territori de La Seu d’Urgell. Conferència portada a terme a la seu de la Societat Catalana de Gnomònica, Barcelona.

-Vázquez, Joan; Vázquez, Antonio (10/09/2016): Interpretació astronòmica de l’origen del frontis de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Conferència  portada a terme a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, La Seu d’Urgell https://www.alturgell.cat/noticies/conferencia-sobre-la-interpretacio-astronomica-de-lorigen-del-frontis-de-la-catedral-de-la-

-Vázquez, Joan (5/12/2016): Interpretació astronòmica de l’origen del frontis de la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Conferència  portada a terme al Bisbat d’Urgell.

-Vázquez, Joan; Rodríguez, Susanna; Gómez, Anna; Majoral, Jeroni (19/03/2022): Posem-nos en hora a La Seu d’Urgell! Implicacions dels ritmes de llum i de foscor en els hàbits de vida i de salut en temps de confinament, i efectes de la Reforma Horària proposada per la Unió Europea. Sala Sant Domènec. La Seu d’Urgell. Patrocini de la Universitat de Barcelona, Ajuntament de La Seu d’Urgell, Societat Catalana de Gnomònica, Pyrenne EAMAG.

 

 

 

 

 

 

 

Presentació de Joan Vázquez al Bisbat d´Urgell