1122-2022 Commemoració del 900 aniversari del traspàs del Bisbe Ot

A partir del 30 de juny de 2021 fins al 7 de juliol de 2022, cada mes dedicarem un petit espai a portar-vos coneixement sobre la vida del nostre Bisbe Ot, impulsor de la quarta i actual Catedral de La Seu d’Urgell. Esperem que us agradi.

#SantOt900anys

Juliol 2022 (nota):

Arribem a les portes del 7 de juliol de 2022, el nou-centè aniversari del traspàs del bisbe Sant Ot segons fonts consultades pel nostre estimat Joan en la seva biblioteca tresoret particular (Episcopologi de l’Església d’Urgell, l’UrgelliaMnCoy i CotonatMn. Benigne, Albert i Corp, els santorals, les enciclopèdies de la biblioteca del Seminari Conciliar i d’altres arxius i biblioteques), l’Arxiu Diocesà d’Urgell, i per quasi tots els investigadors que han estudiat el tema. Hi ha una novetat.

A partir de la presentació de l’Urgellia núm. 20 (març 2022), vam documentar-nos de la novetat que havia esdevingut, o més aviat, del descobriment en relació amb la data del traspàs del Bisbe Sant Ot. A l’Urgellia núm. 20, l’autor de l’article sobre el nostre bisbe fa referència a dos documents publicats per Cebrià Baraut l’any 1988 a l’Urgellia núm. 9 i que informen que en data de desembre de 1122 i febrer de 1123, el bisbe Ot, els va signar. Amb aquesta descoberta que el situaria el febrer de 1123, la commemoració de la seva mort pot fer-se l’any vinent, fet que de totes maneres no impedeix la seva celebració aquest juliol de 2022 donat que la commemoració, segons fonts de l’Arxiu Diocesà, tant pot fer-se de la meitat de l’any 2021 a la meitat de l’any 2022, com de la meitat de l’any de 2022 a la meitat de 2023.

Pyrenne portem un any recordant al nostre bisbe Sant Ot i estarem presents a la seva litúrgia i festivitat el dia 7 de juliol. Ens trobem a la Catedral!

7 juliol 2022:

Una commemoració (1122-2022) dedicada a Joan Vázquez, en la que se li ha recordat com a precursor dels estudis de la llum a la nostra Catedral i en la seva alta estima i respecte per l’obra i la figura del Bisbe Sant Ot. Moltes gràcies.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *